Pressmeddelande

Hållbara metoder ger 90 poäng till kalifornisk chardonnay!

Hållbara metoder i vingården ger resultat – 90 poäng till kalifornisk chardonnay. Årgång 2013 av Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay fick 90 poäng av Robert Parker’s Wine Advocate när vinet släpptes*. Här i Sverige finns den aktuella årgången i över 80 butiker. Ett vin som är moget nu men också har lagringspotential och kan sparas 3-4 år.

Vinmakare är karismatiske Rick Sayre som besökte Sverige tidigare i år. Rick har varit på Rodney Strong Vineyards sedan 1979 och har självklart ett stort intresse i hållbar vinproduktion men han är också engagerad i det hållbara jordbruket och som storfiskare är han även engagerad i ett hållbart fiske. På Rodney Strong Vineyards har man valt att certifiera sig inom ramen för California Sustainable Winegrower’s Alliance. Programmet innebär ett hållbarhetsarbete som omfattar alla aspekter inom företaget. Arbetet fortlöper sedan certifieringen blev klar 2010. Exempel på arbete som ingår i programmet:

• Rodney Strong var först ut i Sonoma att bli ett koldioxidneutralt vineri
• Solpaneler genererar el från taken på vinkällaren
• Fiskvänligt jordbruk
• Flera projekt för förbättrad luft- och vattenkvalitet pågår

Läs mer här: https://www.rodneystrong.com/our-story/sustainable-practices

På Systembolaget finns Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay 2013 att köpa. Ett fylligare, men inte för kraftigt, vitt vin som passar till något smakrikare fiskar. Perfekt att matcha till en krämig risotto med havets läckerheter, gärna med grön sparris som komplement.

RodneyStrong-web

Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay är gjord på 100 % chardonnay som odlats i Chalk Hill. Jordmånen består av kalkfärgad vulkanisk aska. Den här speciella jordmånen ger en fin mineralkaraktär till vinerna. Klimatet i AVA:n Chalk Hill är något svalare än i andra delar av Sonoma.
Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay 2013
Art nr 6471
Pris 159 kr

2013 utsågs Rodney Strong till “American Winery of the Year” av Wine Enthusiast I deras Wine Star Award.

* Robert Parker’s Wine Advocate, December 2014

 
« Tillbaka till översikt