Pressmeddelande

Guldmedalj till Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel

Kalifornisk zinfandel från Sonoma får guldmedalj för ”bäst i klassen” i Pacific Rim Wine Competition. Vinet som tagit emot guldet är Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel 2013. I Sverige säljs vinet på Systembolaget och kostar 159 kr.

Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel är ett ypperligt rött vin. Stort, fruktigt och smakrikt kännetecknar den populära druvan zinfandel och stilen på vinet Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel är inget undantag. Här har vi ett mycket fruktigt vin med tydliga toner av björnbär, hallon och jordgubbar. Vinet har ett visst kryddigt inslag av peppar, som sig bör för en zinfandel, samt inslag av mynta, kanel och vanilj integrerat. Det har en välbalanserad fatkaraktär och en lång mjuk eftersmak.

mini

Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel görs av Don Sebastiani & Sons, ett vineri grundat av Samuele Sebastiani – en ambitiös italienare som kom från Toscana till Kalifornien år 1895. Samueles första årgång var 1904 och de 2 000 liter vin som var resultatet av hans arbete det året såldes till vänner och bekanta. Ett liv som vinproducent var inlett. Fem år senare köpte han marken där Sebastiani Winery ännu står idag.

Guldvinnaren Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel 2013 finns på Systembolaget.
Art nr: 12399
Pris: 159 kr

FAKTA OM KALIFORNIEN

Kalifornien har nästan 4 300 vinerier, mer än dubbelt så många som för tio år sedan (år 2004 var det cirka 2 000) och delstaten producerar ungefär 90 % av allt vin i USA.* I september varje år firar den kaliforniska vinnäringen “California Wine Month” hela månaden genom att så här i skördetider ordna trevliga tillställningar i vinets tecken runt om på vingårdarna i delstaten.

Här finns mer bra information om den kaliforniska vinindustrin: www.wineinstitute.org/resources/statistics

*Källa: Wine Institute of California

Ladda ner produktblad (PDF)
 
« Tillbaka till översikt