Pressmeddelande

Gran Appasso – ekologisk, ny årgång och ny design!

Den nya årgången av Gran Appasso finns nu i butiker runt om i landet. Vinet är gjort av ekologiskt odlade druvor från Puglia på den italienska stövelklacken. Vinet finns att köpa på Systembolaget och du hittar det på hyllan med italienska viner. Vingården är certifierad för ekologisk odling från och med skörden 2019 och det är den årgången som nu finns att köpa på Systembolaget i Sverige.

Många vardagsrätter passar att servera till Gran Appasso, t ex krämiga pastarätter, en fräsch risotto med sparris eller svamp, kanske en färsk gnocchi med ruccola, parmesan, fläskfärs och grädde? En utmärkt matchning till nya ekologiska Gran Appasso är en saftig högrevsburgare med pommes.

Gran Appasso är ett ungt, rött vin som innehåller en naturligt hög halt av garvsyra vilket gör det lämpligt att servera till en chokladbaserad efterrätt. Om du väljer en mörk choklad med relativt hög kakaohalt och tar lite havssalt på chokladen så ger fruktsötman i vinet tillsammans med saltet en väl balanserad smak som gör att det här röda vinet ihop med chokladen blir en njutningsfull smakupplevelse.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gran Appasso Organic Zinfandel
Årgång: 2019
Artikelnummer: 71785
Pris: 89 kr

Produktinformation och högupplöst produktbild finns här: https://domainewines.se/produkter/gran-appasso/

Länk till Systembolaget: https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/gran-appasso-7178501

 
« Tillbaka till översikt