Pressmeddelande

Foppiano Vineyards – ny vinmakare ansluter teamet

Årets skörd på Foppiano Vineyards i Kalifornien kommer att hanteras av Nova Perrill, som ansluter teamet som ny vinmakare från och med årgång 2015. Nova har en okomplicerad inställning till vinproduktion. Hans filosofi är att hålla hög kvalitet på vinet från druva till glas genom att låta frukten visa vägen. Efter att ha arbetat i både mindre skala och större skala hos sina tidigare arbetsgivare i Mount Eden och Dry Creek menar han att hos Foppiano Vineyards är det inte bara den goda kvaliteten på druvorna som spelar in utan också företagets historia. ”Man kan inte köpa historia”, säger Nova Perrill.

Foppiano VineyardsMed skörden i antågande anar vi att vinmakaren har händerna fulla just nu. På Foppiano Vineyards är man specialiserade på druvan petite sirah. Just petite sirah ger ofta ett vin som är gott att dricka nu men även har styrkan att kunna lagras i 10-20 år för att då utvecklas positivt med tiden.

Foppiano Vineyards är medlemmar i den ideella branschorganisationen ”P. S. I Love You” där man tillsammans verkar för att den unika druvan petite sirah och dess terroir ska synliggöras och hitta fler hängivna konsumenter världen över. Branschorganisationen grundades 2002 vid ett symposium som arrangerades på just Foppiano Vineyards. Efter lite funderande från de tre petite sirah-entusiasterna som bestämt sig för att göra något ihop kom man på P. S. I Love You. De gick ut med en förfrågan till alla petite sirah-odlare och producenter och frågade om de ville vara med i organisationen. Svaret var ja! Foppiano Vineyards registrerade domainnamnet för hemsidan och sedan dess har engagemanget växt för varje år.

Gillar du att grilla? Välj ett vin från Foppiano Vineyards. Vingården ligger i Sonoma County i norra Kalifornien och vinet Foppiano Petite Sirah finns att köpa i Sverige. Det är ett fruktigt vin med smak av kryddor, plommon, choklad, vanilj – utmärkt att matcha till grillade kötträtter.

Här finns tips på mat som passar till just petite sirah enligt några av de mest hängivna petite sirah-vännerna i Kalifornien: http://www.psiloveyou.org/food-recommendations/

Foppiano Petite Sirah 2011 finns att köpa på Systembolaget. Pris 159 kr. Art nr 6277.

 
« Tillbaka till översikt