Pressmeddelande

Foppiano i ny årgång på Systembolaget!

När Foppiano Russian River Estate Petite Sirah 2011 recenserades i internationella Wine & Spirits fick vinet betyget “Bästa köp” och hela 91 poäng i oktober 2014. Även den amerikanske vinkritikern Robert Whitley gav höga betyg till vinet, 90 poäng. Nu i vår lanseras just den här årgången från Foppiano i Sverige!

Foppiano Russian River Estate Petite Sirah är gjort på 100% petite sirah. Druvorna till vinet skördades manuellt och har sen fått jäsa i öppna rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats på franska ekfat under hela 20 månader. I doften hittar man massor med mörka bär, choklad samt en liten ton av vanilj. Ett kraftfullt och fylligt vin med en mörk, röd färg.

Druvorna kommer från Russian River, en underregion till Sonoma som ligger strax norr om San Francisco på den amerikanska västkusten. Foppiano Vineyards grundades för över 100 år sedan – 1896 – av den italienska immigranten Giovanni Foppiano och är en av de äldsta vinproducenterna i USA. Sedan starten har företaget varit familjeägt och idag det är Loius och hans son Paul, fjärde respektive femte generationen, som driver verksamheten. Sedan 2008 är Natalie West vinmakare på Foppiano. Hennes vision är att goda viner har sin början i vingården och att ett nära samarbete mellan odlare och vinmakare är av största vikt.

Foppiano har cirka 60 hektar vingårdar där druvan petit sirah spelar första fiolen tätt följd av pinot noir.
Gör som Robert Whitley rekommenderar: ”tänd grillen, släng på en tjock biff och njut”.
Foppiano Russian River Valley Petite Sirah 2011 finns på Systembolaget.

PS-liten

Art nr: 6277
Pris: 159 kr

 
« Tillbaka till översikt