Pressmeddelande

Epicuro får medaljer i International Wine Challenge!

International Wine Challenge är en av världens största vintävlingar som nu är inne på sitt trettioandra år. Tävlingens goda rykte internationellt bygger förstås på expertisen hos de väl utvalda och erkända domarna som blindprovar över 2000 viner per dag under tävlingens två veckor. Domarna anses vara de bästa i världen och några av de välkända namnen som kan nämnas är Tim Atkin och Oz Clarke. Vinerna provas vid minst tre olika tillfällen av minst 10 olika domare för att säkerställa enhetlighet och en rättvis bedömning.

Att vinna en medalj i International Wine Challenge är en betydande prestation. Utöver medaljerna finns det en rad eftertraktade utmärkelser som vinproducenterna gärna strävar efter. Många av dessa fina utmärkelser kommer att tillkännages vid IWC-middagen i juli.

Vår italienska producent Femar Vini har tilldelats två utmärkelser i den prestigfyllda tävlingen International Wine Challenge 2015:

EpicuroX2

Commended för vinet Epicuro Z Zinfandel, 2013 (art nr 2326) 89 kr

Bronze gick till Epicuro Riserva, 2011 (art nr 3501) 87 kr

Femar Vini är såklart mycket glada och stolta över att deras hårt kvalitetsinriktade arbete från vingård till färdigt vin i flaska har gett resultat och att vinet har fått mycket uppmärksamhet internationellt. Här i Sverige lanserades Epicuro-vinerna under 2012-2013 och har sedan dess varit mycket populära viner på Italienhyllan på Systembolaget.

Två riktiga toppenviner med mörk solmogen frukt och fyllighet som passar utmärkt till grillat kött!

 
« Tillbaka till översikt