Trälådor slut – Spagovinet – Ecoltura Appassimento, nyhet i beställningssortimentet

I soldränkta vingårdar i Puglia frodas de ekologiskt odlade druvorna till Ecoltura Appassimento innan de torkas på traditionellt sätt med den populära appassimento-metoden. Du känner igen ett appassimento-vin i den fulländade smakpaletten av mogna skogsbär, plommon, choklad och kraftfylld smakrikedom.

Druvorna är skördade under optimala förhållanden i Puglia, en region som ständigt utvecklas och ökar i popularitet. Solmogna druvor från Puglia ger kraftiga viner med stor kropp och fyllighet utan att göra avkall på fruktigheten i vinet.

Ecoltura Appassimento är ett skolboksexempel på ett appassimento-vin med sin generösa pampighet. Ett rött vin som smakmässigt gifter sig väl med det klassiska italienska köket, t ex charkuterier, pasta och pizza. Utmärkt till grillat kött och kyckling! Matcha gärna till vegetariskt, förslagsvis grillad aubergine penslad med BBQ-sås eller grillad halloumi.

Du känner igen Ecoltura Appassimento på det karaktäristiskt knutna snöret, på italienska kallat “spago”, som håller korken på plats i flaskan.

Beställ vinet på Systembolaget och hämta det inom ca en veckas tid. Här hittar du Ecoltura Appassimento på Systembolagets hemsida: https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/ecoltura-7241101

Ecoltura-Appassimento-liten

 

Produktfakta:
Ecoltura Appassimento – Puglia IGT Rosso Organic
Årgång: 2016
Pris: 99 kr/st
Alkohol: 14,5%
Art nr: 72411

 
« Tillbaka till översikt