ERNST VIN

BARA RIKTIGT BRA VINER FÖRTJÄNAR MIN SIGNATUR

ERNSTBILD_liten

ERNST Sauvignon Blanc – det perfekta fiskvinet, krispigt fräsch sauvignon blanc, det nya tillskottet i ERNST-portföljen som släpptes våren 2017. Vinet uppvisar en härlig fräschör med inslag av päron, vita vinbär, örter och citronskal. Vinet är ljuvligt aromatiskt och eftersmaken lång och elegant av frukten. Druvorna skördades i slutet av augusti och i början av september, med andra ord är vinet pinfärskt, precis som man vill ha det.

ERNST Sauvignon Blanc passar perfekt till havskräftor men en klick aioli, abborre med citron, pepparrot och örter eller till färska räkor från västkusten. Servera vinet väl kylt. Vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor och kostar 89 kr på Systembolaget, art nr: 78659.


ERNST utvalda från Toscana
– “Om druvorna, solen och jorden vore instrument är vinet musiken som uppstår” /Ernst Kirchsteiger.

Detta vin lanserades redan i juli 2013 och har snabbt blivit lite av en favorit när det kommer till ett välgjort och balanserat ”kändisvin”. ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras. Vinet är elegant med toner av solmogna körsbär, plommon, örter och choklad. Avslutningen är lång och balanserad utan strama tanniner men med härlig eftersmak av solmogen frukt.

Servera ERNST röda vin till lamm med örter och vitlök, smakrika korvar samt mustiga vegetariska rätter. Vinet är även ett utmärkt sällskapsvin. ERNST röda kostar 99 kr, art nr: 79635.

 

I DET ENKLA BOR DET GODA – Fråga efter ERNST VIN på Systembolaget!

 
« Tillbaka till översikt