Corte dall’ Ecovista – NYHET

Supertoscanare från Ecovista – nyhet i Sverige! Handplockade druvor från ekologiska vingårdar i Toscana ger oss Corte dall’ Ecovista, ett vin som nu finns att köpa på Systembolaget. Vinet har fått 94 poäng av Italiens ledande vinkritiker Luca Maroni och svenska boxtoppen ger full pott till vinet med 5/5 i betyg!

Toscanas vinodlingar har tusenåriga traditioner och regionen är den mest välkända i Italien. Här står sangiovesedruvan i centrum och det är just den klassiska druvan som utgör grunden i Corte dall’ Ecovista. Vinmakaren har även valt att ha med en liten del merlot för att runda av vinet och göra avslutet mjukare.

Corte dall’ Ecovista är ett både fruktigt och smakrikt vin vars smakpalett har inslag av fat, plommon, örter och choklad. Den långa mjuka avslutningen för tankarna till solmogen frukt och tanninerna är precis så där välavvägda som de ska vara. Vinet är lagrat på gamla franska Limousin-ekfat.

Vinmakaren och hans familj har flera generationer bakom sig inom den italienska vinnäringen. Tack vare ett starkt kvalitetsfokus har man klarat tuffa utmaningar genom åren och är idag en vinfirma som blomstrar och fortsätter på sin utstakade bana för att utveckla regionens klassiska vinstilar.

Corte dall’ Ecovista går bra att lagra 2-3 år, men vinet är redan nu utmärkt att servera till t ex en traditionell italiensk tomatbaserad pastarätt, charkuterier eller en lite lyxigare lammkotlett toppad med vitlökssmör och en krämig potatisgratäng.

Corte dall’ Ecovista kostar 109 kr/st. Beställ vinet på Systembolaget och hämta det inom ca en veckas tid i din butik.

BESTÄLL HÄR!

Corte_dall_Ecovista-liten
Corte dall’ Ecovista 2016 – Toscana, Italien
Pris: 109 kr
Art nr: 74059

 
« Tillbaka till översikt