Társila Fuentes de Duero


Artikelnummer: X512227101
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2016
Pris:
Druva: Petit Verdot & Tempranillo
Smaktyp: Fruktiga & smakrika
Land: Spanien
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X512227101
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)

OMRÅDET

Dehesa de Fuentes de Duero precis i anslutning till flodbanken av Duero, vilket resulterar i exceptionellt goda förutsättningar när det kommer till jordens bördighet och de klimatkontraster runt floden Duero som ger perfekt mognad och komplexitet till vinrankorna.

PRODUCENTEN

Traditionen att producera vin har funnits länge, hela tre generationer har växt upp på gården vilket har skapat en djup emotionell förbindelse till området med siktet inställt att fortsätta skapa uttrycksfulla viner med hänsyn till miljön och de unika förutsättningar som erbjuds när det kommer till terroir. Totalt äger de 30 hektar vingård där de har planterat till stor del Tempranillo och Petit Verdot. Utöver det har de viner av Merlot, Cabernet Sauvignon, Riesling, Sauvignon Blanc, Verdejo och Chardonnay. 2001 tyckte Ricardo och hans mamma Társila att tiden var inne att restaurera och modernisera vingården, vinkällaren och även experimentera med olika blends för att fortsätta målet att bli en föregångare i området. Utöver mor och son har de till sitt förfogande vinmakaren Jesús Ledesma med mer än 18 års erfarenhet och som även varit rådgivare till ett dussintal andra vinerier.

VINET

Jordmånen består av forntida avlagringar av kvarts, grus och limesten. Vinrankorna är från 20 år gamla och uppåt. Druvorna skördas för hand i 25 kg lådor för att sedan snabbt genomgå en noggrann selektering. Fermenteringen äger rum i ståltank med max 8000 kg druvor för att garantera att fermenteringen sker i rätt temperatur, druvorna fermenteras i minst 12 dagar. Vinet lagras därefter 6 månader i franska ekfat om 225 L innan buteljering. Tonerna i vinet går åt björnbär, mörka körsbär, kakao, choklad och viol. Avslutningen är lång av den varma frukten, torr i stilen och med lena tanniner.

KARAKTÄR

Björnbär, mörka körsbär, kakao och viol samsas i perfekt balans med sammetslena tanniner.

SERVERAS

Serveras vid 14-16° C till rätter som lamm, fläsk med svamp, hare eller traditionella rätten rapphöns.

LAGRING

Gott att dricka nu men går utmärkt att lagra 1-2 år.