Quara Cabernet Sauvignon Estate

Cabernet Sauvignon med skarpa tanniner och mörk frukt
Artikelnummer: X512224101
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2018
Pris:
Druva: Cabernet Sauvignon
Smaktyp: Fruktiga & strama
Land: Argentina
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X512224101
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)

OMRÅDET

Cafayate ligger i den nordliga provinsen Salta. Vingårdarna är ofta belägna på hög höjd, ända upp till 2-3000 meter. Här är skördarna mindre men ofta av mycket hög kvalitet.

PRODUCENTEN

I slutet av 1900-talet anlände José Fortunato Lavaque till Buenos Aires från Libanon. José hade redan från början siktet inställt på att slå sig ned som vinmakare och det vackra och välmående staden Cafayate i provinsen Salta ansåg han som perfekt att odla vindruvor på. Vingården har sedan gått i arv och under 80-talet tog Rodolfo Lavaque som 4:e generationen över vinmakningen. Några år senare förvärvade de Finca El Recreo, en jordplott som familjen Peñalva Frías haft i sin ägo i närmare 200 år. Just här etablerade Rodolfo Finca Quara och blev genom detta en av Argentinas största och mest framgångsrika vinmakare i den nordliga delen av Argentina.

VINET

Skörden sker mitt i natten för att druvorna ska vara i perfekt kondition när de anländer till vineriet. Vinet pressas varsamt och placeras i ståltank där en kallmacerering sker under 48 timmar för att sedan genomgå en fermentering med utvalda jäststammar under temperaturkontroll i 10 dagar. Vinet genomgår sedan en "remontage" dvs pumpar runt vinet för att öka utvinningen av tanniner och färg från skalen. När detta är klart pumpas vinet över till ny tank där vinet genomgår en malolaktisk fermentering. Tonerna i vinet går åt mörk frukt som björnbär, lätt syrliga mörka körsbär, kryddor och marmelad. Avslutningen är relativt lång med den mörka frukten, viss heta och runda tanniner.

KARAKTÄR

Ett moget medelfylligt vin med mörka bär, choklad, örter och skarpa tanniner.

SERVERAS

Serveringstemperatur 14-16°C till rätter som lamm, kraftfulla grytor och kotletter.

LAGRING

Vinet är tänkt att drickas ungt och vinner inte på lagring.