Pommery Grand Cru 2006

En Champagne i toppklass!
Artikelnummer: X512222501
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2006
Pris:
Druva: Chardonnay & pinot noir
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X512222501
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)

OMRÅDET

Pommery ligger i hjärtat av Reims och är enda champagnehuset som har vinodlingar mitt i stan. Reims med Épernay och Ay är center för champagneproduktionen. Några av de största champagnehusen har sitt näste i Reims, under staden finns kilometerlånga tunnlar utgrävda ur de enorma kalklämningarna där vissa delar går tillbaka till romartiden.

PRODUCENTEN

Efter att ha gjort en förmögenhet inom yllebranschen planerade Mr Pommery att gå i pension. Under planeringen att luta sig tillbaka och njuta av livet blev Madame Pommery gravid, 17 år efter sitt förstfödda barn. För att säkra sina barns framtid rent ekonomiskt bestämde sig Mr Pommery att återta sin yrkesroll men då yllebranschen var i djup kris hittade han en öppning i den växande champagnevärlden. Redan 31:a december 1856 var alla av Pommerys viner sk Grand Crus och när Mr Pommery gick bort 1858 togs driften över av Madame Pommery.

VINET

Vinet består av 50% chardonnay och 50% pinot noir, alla druvor plockas för hand under absolut bästa förutsättningar. Druvorna kommer från 7 Grand cru plotter, här får druvorna perfekt exponering av sol i syd-öst läge. Jordmånen är rik på kalk, vilket sedermera avspeglas sig i smakerna. Efter skörden som är traditionell beslutas det ifall årgången är tillräckligt bra för att framställa en Grand Cru, champagnen får ligga 4 år på sin jästfällning. Tonerna är komplexa med en djup mineralitet och en pigg syra, färska röda äpplen, persika, citrus, lätt rostade nötter, lagerblad, söta kryddor och brioche.

 

 

KARAKTÄR

En Champagne med djup mineralitet, pigg syra och komplexa toner av röda äpplen, citrus, persika och rostade nötter.

SERVERAS

Serveras vid 8-10°C till skaldjur, pilgrimsmusslor, smakrika fiskrätter eller varför inte till carpaccio.

LAGRING

Är njutbar redan idag men har en lagringspotential på över 10 år.