Paul Mas Valmont Blanc

Härlig blend från Paul Mas
Artikelnummer: X51228401
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2016
Pris:
Druva: Grenache blanc, vermentino, chenin blanc, chasan, mauzac, sauvignon blanc
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X51228401
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)

OMRÅDET

I södra Frankrike ligger ett av Frankrikes mest populära distrikt - Languedoc-Roussilon. Regionen har ett klimat som framförallt gynnar produktion av röda viner och starkvin men med utvecklingen för internationella druvsorter i området har många vita viner från regionen tagit mer och mer på vinlistorna i världen. Ungefär en tredjedel av Frankrikes vinodlingar ligger i Languedoc-Roussilon. Området följer kusten och ligger precis mellan Pyrenéerna och Provence.

PRODUCENTEN

Paul Mas Valmont kommer från södra Frankrikes ledande ekologiska vinproducent Domaines Paul Mas. Producenten har närmare 1 000 hektar vingårdar och arbetar för att konvertera alla vingårdar till ekologiskt till år 2023. Företaget grundades i slutet av 1800-talet och fick dagens struktur 1999 när Jean Claude Mas tog över driften.

VINET

Jordmånen här i Languedoc är rik på kalk, fossiler, lera, limesten och jorden anses vara ytterst bördig. Vinappellationen är Pays d’Oc, vilket innebär att druvorna kommer från flera områden i Languedoc. Druvsammansättningen är spännande med grenache blanc 40%, vermentino 20%, chenin blanc 15%, chasan 10%, mauzac 10% och sauvignon blanc 5%. Respektive druva vinifieras separat och får ligga en kortare tid på sin jästfällning i ståltank innan den perfekta blenden skapas. Vinet har en ljusgul färg. En frisk och fräsch doft av citrus, vita blommor och tropisk frukt. Smaken är fruktig, ändå torr med inslag av citrus, tropisk frukt och en relativt lång eftersmak.

 

 

 

 

KARAKTÄR

En spännande druvsammansättning som ger fina toner av tropisk frukt och vita blommor. Smaken är torr i stilen med lång eftersmak.

SERVERAS

Serveras vid 8-10°C och är ett ytterst trevligt fisk- och skaldjursvin som även passar bra till rätter som ljust kött som kalkon och kyckling.

LAGRING

Drick nu, vinet vinner inte på lagring.