Nero, Negroamaro Cabernet sauvignon

Smakrikt och fruktigt vin från klacken
Artikelnummer: X51225201
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2015
Pris: 80,00
Druva: Negroamaro & cabernet sauvignon
Smaktyp: Fruktiga & smakrika
Land: Italien
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X51225201
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)

OMRÅDET

Apulien är ”klacken” på den italienska stöveln. Apulien är italienarnas eget turistparadis och det finns många fina städer och byar att välja mellan om man är sugen på att åka dit.

Det här är ett varmt område som ger druvorna perfekt mognad samtidigt som altituden och närheten till Adriatiska havet på ena sidan och det Joniska havet på den andra sidan ger den nattliga svalka som druvorna behöver för att återhämta sig och bevara friskhet och fräschör.

PRODUCENTEN

Femar Vini är en ganska ung vinproducent, etablerad 1970, och belägen i det vackra Frascati, strax söder om Rom. De äger ca 40 hektar egna odlingar men har långtidskontrakt med odlare över stora delar av Italien och kan därför producera högkvalitativa viner från många olika områden.

VINET

Vinet har en djupt röd färg och en stor doft av mörkas plommon, russin, söta kryddor, kaffe och choklad. Smaken är smakrik men mjuk med lite animaliskt inslag och en läcker röd fruktkaraktär. Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon Vingården ligger i Bari, Taranto en Brindisi i Puglia. Jordmånen i vingårdarna skiljer sig lite åt men i huvudsak är det lera och kalkjordar. Cirka 30% av vinet har lagrats på stora ekfat och resterande 70% har fått ligga på ståltank. Negroamaro kommer från södra Italien och är oftast planterade i vindistriktet Apulien. Ordagrant översatt betyder "Nero" svart och "Amaro" bitter.

KARAKTÄR

Ett fruktigt vin med bra djup av dess mörka frukt och söta kryddor. Finns även vissa animaliska inslag och avslutningen är lång och läcker.

SERVERAS

Kraftigare pastaanrättningar och smakrika kötträtter av nöt, lamm. Lämpar sig även väl till lagrade hårdostar. Serveras vid 16-18°C.

LAGRING

Drick nu, kan lagras 1-2 år