Louis Massing Brut Rosé Premier Cru

Förförande, feminin med hallon på strå!
Artikelnummer: 77416
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: NV
Pris: 339,00
Druva: Pinot noir, chardonnay
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: Finns att
köpa/beställa på Systembolaget
Beskrivning
Beställningssortimentet.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Trots hård konkurrens från både Gamla och Nya världen, har Champagne lyckats behålla sin position som världens bästa område för produktion av mousserande viner. Den speciella, kalkrika jordmånen och det relativt nordliga läget ger druvor som bäst lämpar sig för just dessa viner.

I Champagne finns ungefär 5 000 vinodlare och dryga 250 champagnehus. De blå druvsorterna pinot noir, pinot meunier samt den gröna chardonnay används i varierande proportioner till områdets champagneproduktion.

Champagne har tre huvudsakliga odlingsområden inom distriktet. Côte des Blancs är uppodlat av framförallt chardonnay. I Montagne de Reims odlar man framförallt pinot noir och i Vallée de La Marne odlas huvudsakligen pinot meunier. Inom dessa tre områden ligger alla de 17 Grand Cru-byarna.

PRODUCENTEN

Louis Massing är ett familjeägt hus i den fjärde generationen och grundades i byn Avize i Côte des Blancs 1936. Man förfogar över 11 ha egna vingårdar och den totala produktionen uppgår till ca 500 000 flaskor, varav ca hälften går på export. Vinmakare är ägaren till firman, Jean-Bernard Moroy.

VINET

Vinet har en vacker rosaorange färg samt fina bubblor. Solmogna röda bär samt med inslag av jordgubbar och smultron. Torr och fräsch avslutning med fin frukt.

Rosén görs av 60% pinot noir samt 40% chardonnay, ca 7% tillsatt rött vin. Vinet lagras ca 24 månader på sin fällning. Söthetsgraden på Louis Massings champagner ligger stadigt runt 10 gram. Total produktion ca 20 000 flaskor. Vinet lagras cirka 24 månader på sin fällning.

KARAKTÄR

En fruktig champagne med solmogen frukt som är torr och fräsch i stilen.

SERVERAS

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller matvin. Prova till skaldjur eller milda fiskrätter.

LAGRING

Vinet är drickfärdigt nu och kan lagras något år.