Epicuro Riserva Salice Salentino

Epicuro Riserva - en smakrik klackspark från södra Italien!
Artikelnummer: 350101
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2013
Pris: 89,00
Druva: Negroamaro, malvasia nera
Smaktyp: Fruktiga & smakrika
Land: Italien
Sortiment: Ordinarie
Tillgänglighet: Finns att
köpa/beställa på Systembolaget
Beskrivning
Epicuro Riserva är ett fylligt, koncentrerat och varmfruktigt vin med smak av mörka bär, örter, choklad och fat.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Apulien är ”klacken” på den italienska stöveln. I dessa sydliga delar av Italien är somrarna varma och vintrarna milda. Salice Salentino ligger långt söderut i regionen, och här trivs druvsorterna negroamaro och malvasia negra väldigt bra, då de behöver mycket sol och värme för att mogna optimalt. Samtidigt är vingårdarna relativt högt belägna och druvorna får därmed välbehövlig svalka på nätterna, vilket bidrar till att vinerna trots värmen behåller sin friskhet.

PRODUCENTEN

Femar Vini är en ganska ung vinproducent, etablerad 1970, belägen i det vackra Frascati, strax söder om Rom. De äger ca 40 hektar egna odlingar men har långtidskontrakt med odlare över stora delar av Italien och kan därför producera högkvalitativa viner från många olika områden.

VINET

Vinet har en djupt röd färg och en stor doft av mörka bär, plommon, choklad och fat. Smaken är fyllig, koncentrerat fruktig med toner av mörka bär, katrinplommon, örter, choklad och fat.

Epicuro Riserva är gjort av negromaro och malvasia negra från utvalda vingårdar i Salice Salentino. För att en Salice Salentino ska få klassas som Riserva så måste den ha lagrats minst 6 månader på ekfat, och får inte säljas förrän två år efter skörden. Epicuro Riserva har lagrats de stipulerade 6 månaderna på stora ekfat för att få en integrerad och rund fatkaraktär.

KARAKTÄR

Ett fylligt vin med koncentrerad mörk frukt och viss fatkaraktär.

SERVERAS

Serveras vid 16-18° C till smakrika kötträtter av nöt, lamm och vilt.

LAGRING

Vinet är färdigt att avnjutas nu, men kan också lagras 1-2 år.