Pressmeddelande

Ny årgång för Navarro Correas Reserve Malbec – 2019

Navarro Correas historia började 1798 då Juan de Dios Correas planterade sina första vinstockar i Mendoza. Druvorna såldes till en början till olika vinerier i området. Först på 1970-talet började man buteljera vin under eget namn. Vineriet är ritat av arkitekten Antonio Funes. Företaget ägs sedan 2015 av Grupo Peñaflor och vinmakare är Alejandra Riofrio.

Nu när grillsäsongen drar i gång på allvar byter vi till årgång 2019 för Navarro Correas Reserve Malbec som har sitt ursprung i Mendoza. Vinets mörka täta färg bjuder in till kraftfulla toner av mörk frukt, så som fräscha körsbär och plommon.

Smaken är bred och flankeras av varma toner av vanilj, kakao samt en uns rökighet. Runda tanniner balanseras med en len struktur som tillsammans med den fräscha frukten ger ett välbalanserat avslut. Druvorna odlas i Tupungato, i Mendoza, i västra Argentina. Vingårdarna ligger på en höjd av omkring 1 250 meter över havet.

Vinet har lagrats 12 månader på lika delar franska och amerikanska ekfat om 225 liter, av vilka hälften var nya och hälften andragångsfyllda. Vinet har mindre än 3 gram socker per liter.

Serveras vid 16-18°C till grillat, alternativt rätter av lamm, nötkött eller vilt.

Druvsorten malbec importerades från Bordeaux och planterades första gången i Argentina 1852. Idag har endruvsviner av malbec blivit något av en specialitet för Argentina.

Produktinformation
Navarro Correas Reserve Malbec
Årgång: 2019
Art nr: 6515
Pris: 219 kr/2 liter
Länk till högupplöst bild: https://domainewines.se/produkter/navarro-correas-reserva-malbec-bib/
Länk till Systembolaget: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/navarro-correas-651507/

 
« Tillbaka till översikt